Göz altı morlukları

Göz altı morlukları neden oluşur?
Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkaları genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebilir ya da uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı oluşabilir. Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte. Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da gözaltı morlukları oluşumuna sebep olur.seyda atabay kose 1-1
Göz altı rengi neden değişir?
Derimizin dermis tabakası 0.3-0.4 mm kalınlığındadır, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm’ ye kadar iner. İncelmiş olan göz altı kapağı derisi şeffafIaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine neden olur. Bu damarlar göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görünümü ortaya çıkarır.

Göz altı çöküklüğü neden oluşur?
Genelde genetik ve yapısal özelliklere bağlı olarak veya çevresel koşulların etkisiyle olabildiği gibi, kilo kaybı ve yaşın ilerlemesi nedeniyle bölgesel atroik alanlar neticesinde görülebilir. Ve hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün saklanamadığı konusunda şiddetli şikayetler oluşturabilir.

Gözaltları neden önemli?
Sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölge göz çevresidir. Yorgunluğumuzu veya dinginliğimizi yansıtır. Yaşla, metabolizmayla, çevreyle ve beslenmeyle bünyemizde olan değişikliklerin en çok dışa vurduğu bölgedir. Göz ve göz çevresi kişinin yaşını, sağlığını ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır.

Göz altı morluğu ve çöküklüğünde tedavi olarak neler yapabiliriz?
Öncelikle sistemik bozukluklara bağlı ise bu bozuklukların tedavi edilmesi yarar sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan dolayı zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenmeyebilir.
Tedavide soğuk uygulama, Mezoterapi, PRP, Kimyasal peeling, Haricen krem uygulamaları ve Göz Altı Dolgu uygulamaları (HA) gibi pekçok tedavi yöntemi yapmaktayız.seyda atabay kose 1-12

Tedaviye nasıl karar veriyoruz?
Öncelikle karar verilmesi gereken konu hangi tedaviyi seçeceğimizdir. Burada önemli olan doğru hastaya doğru tedavidir.
Göz altı morluğu göz altı dokularının çöüklüğüne bağlı gölge etkisinden kaynaklanıyorsa bu durumda “gözaltı dolgu tedavileri’’ oldukça başarılıdır. Uygulama kanül ile olduğunda oldukça güvenlidir. Çünkü göz çevresi yoğun damar ağı, sinirler, göz kasları ve pekçok önemli bağdokusu ile kaplı olduğundan dolayı yanlış tedavi zarar doğurabilmektedir. İğne ile gözaltı uygulamaları özellikle morluk oluşturması açısından çok sakıncalıdır. Ayrıca sivri bir cisim olan iğnenin göz çevresindeki dokularda hasar oluşturması kaçınılmazdır. Ucu sivri olmayan özel kanül ile olan uygulamalarda göz ve çevresindeki dokulara hiçbir zarar vermeden tek bir noktadan tedavi gerçekleştirebilmekteyiz.
Göz altı morluğu ciltteki sorunlara bağlı olduğunda göz çevresi cilt dokusunun rengini rahatlatmaya yönelik uygulanabilecek pekçok tedavi vardır. Bu tedaviler seans olarak uygulanmalıdır. İlerleyen seanslarda belirgin değişiklikler görebilmektedir.
Göz çevresi renk açma tedavisi olarak en son düşündüğümüz tedavi lazer tedavileridir. Lazer uygulaması ile göz çevresi cilt dokusunda beklenmeyen tepkiler oluşabilmektedir. Bu nedenle göz ve çevresine lazer tedavisi önermemekteyiz.
Diğer bir önemli nokta ise göz çevresi derisinin diğer yüz bölgelerine göre daha hassas ve ince olduğunu düşünürsek cilt bakımı çok büyük önem arzeder. Göz çevresi cilt dokusu mutlaka temiz tutulmalı, hergün makyaj kalıntıları çok iyi temizlenmelidir. Göz çevresine düzenli olarak nemlendirici kremler uygulanmalıdır. Ve özellikle yaz aylarında göz çevresi cildide gü neş ışınlarına karşı kremler ile korunmalıdır.


Bir Cevap Yazın