Farklı akımlarda ortaya çıkan ev dekorasyon çeşitleri
Gün geçtikçe değişen ev dekorasyonu modalarına yeni akımlar eklenmekte. İşte ev dekorasyonu yaparken size ışık tutacak yeni stil akımlar.
Akdeniz ev dekorasyonu
Akdeniz tarzı ev dekorasyonu, adından da belli olacağı üzere Akdeniz kıyısında yer alan ülkelerin geleneksel mimarisinden, bitki örtüsünden ve kültürel özelliklerinden ilham alır. Akdeniz’in daha çok Ege kısmının dekorasyonunun temel taşları beyaz ve mavinin muhteşem uyumunu dekorasyonda çok ne görebilirsiniz.
Bohem ev dekorasyonu
Bohem tarzı ev dekorasyonunda aksesuarlarda farklı desenli renklerin uyumu bir arada görülüyor ve bu uyum gözünüze ilk bakışta karmaşık gibi gelse de daha sonra yaşam alanınızda huzuru yansıtıyor. Eski müzik aletleri, süslemeli metal kutular, vintage haritalar, cam aksesuarlar, eski fotoğraflar bu stili evinize taşımak için yeterli oluyor. Mobilyalarda ise kadife ve baskılı kumaş döşemeler kullanarak daha etnik bir atmosfer yaratmak mümkün.
Country ev dekorasyonu
Country tarzı evler daha çok Amerikan, İngiliz ve Fransız evlerinin genelinde görülen daha çok ahşap ürünlerin kullanıldığı abartılı dekorasyondan uzak soft ve pastel renkler içeren bir dekorasyon tarzıdır. Country tarz rahatlığına düşkün olanlar için en ideal ev stili. Çünkü bu tarzda büyük ve yumuşak dokulu koltuklar kullanılır. Country tarzda küçük halılar kullanılmalıdır. Mobilya dokusu olarak ahşaplar özellikle de beyaza boyanmış şekilde kullanılabilir.
Endüstriyel ev dekorasyonu
Yüksek tavanlar, metal borular, boyasız duvarlar, demir merdivenler endüstriyel tasarımın olmazsa olmaz unsurları olarak göze çarpıyor. Eğer evinizde bu tarzı uygulamaya şans vermek isterseniz evinizde hiçbir dekorasyonu gizlememeniz hepsini ön planda tutmanız gerekir.
Fransız ev dekorasyonu
Fransız tarzı ev dekorasyonunun en önemli mobilyaları arasında büyük ve geniş yemek masaları bulunmaktadır. Kare ya da yuvarlak olması fark etmeyen bu yemek masası tercihlerinde parlak cilaların kullanılmaması ve sandalye tercihlerinde ise deri arkalıkların kullanılması önerilmektedir. Rokoko tarzı perdeler dekorasyonda ön plana çıkan unsurlardandır.
Hollywood ev dekorasyonu
Hollywood Regency olarak da anılan Hollywood ihtişamı, lüks, üst üste ve zengin olmaya eğilimli bir tasarım stilidir. Bu tarz, kullanıcıları tarafından “mükemmel bir dramatik stil” olarak da tanımlanır. Bu akım, pelüş, kadife mobilyalar, tafting ve antikalar dahil olmak üzere Viktorya dönemi tasarımının bazı özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır.
İskandinav ev dekorasyonu
İskandinav tarzı ev dekorasyonu sade ve çarpıcı etki bırakan tasarıma sahip obje ve eşyaların bir araya gelmesi ile oluşturulan bir çok dekorasyon stilinden biridir. Genel özelliği nötr renkleri, doğal malzemeleri ve üzerinden barındırdığı doğa unsurlarıdır. Bu tarzın ana vatanı adı üzerinde İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka’nın arasında olduğu İskandinav ülkeleridir.
Klasik ev dekorasyonu
Ferah ve modern bir eve sahip olmak isteyenler gösterişten uzak klasik bir ev dekorasyonu yapmayı tercih edenlerin vazgeçilmez stili. Klasik renkler, klasik mobilya kesimleri, klasik avizeler, klasik aksesuarlar ve klasik halılar ile hazırlayabileceğiniz ev dekorasyonunuz ile diğer tüm ev dekorasyonlarından farklı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Renk olarak krem ve gold renkler tercih edilir.
Minimalist ev dekorasyonu
Minimalizm’de fazlalıklardan kurtulmak akmın temel ilkelerinden en başta gelenidir. Evinizdeki fazlalıkları atarak az ve güçlü objelerle evinizi dikkat çekici gösterebilirsiniz. Minimalist ev dekorasyonunda duvarlar tek renk ve geometrik biçimde tasarlanır.
Modern ev dekorasyonu
Modern dekorasyon, temiz, keskin çizgiler ve basit bir renk paletinin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu akımda metal, cam ve çelik içeren malzemelerin kullanımıyla tipik modern dekorasyon teması sağlanır. Gözü yoran eşyalar yoktur.
Rustik ev dekorasyonu
Rustik kelime olarak kırsal yaşama, köy yaşamına ait demek. Aynı zamanda fazla işlenmemiş, kabaca bitirilmiş anlamlarına da denk gelir. Rustik dekorasyonda kullanılan ahşap malzemede, genellikle ağacın kendi rengine yakın, doğal tonlar karşımıza çıkıyor. Boyama işlemi de basit tutulduğundan ağacın dokusunu, hatta kusurlarını görmek mümkün oluyor. Rustiğin yıpranmış, kullanılmış havayı yakalamak için eskitme boyama tekniği tercih ediliyor.
Yüzyıl Modernliği
Yüzyıl modernliği, 1950’ler ve 60’ların tasarım stiline bir geri dönüş akımıdır. Bu tasarımında, bir retro nostalji unsurları yer alıyor. İşlevsellik ve akabinde rahatlık yüzyıl tasarımının ana temasıydı. Ayrıştırılmış farklı formlara, yumurta şekilli sandalye, kolay kullanımlı çağdaş tasarımlar ve basit imalatlar gibi doğal veya organik şekillere vurgu yapar. Kullanılan renkler sınırlı ve ferahtır.