Efsane Moğollar grubunun da kurucusu, ünlü müzisyen ve sanatçı Cahit Berkay, bazı pop müzik sanatçılarının ergen müziği yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi. “Tarkan, Kenan Doğulu ve Mustafa Sandal 10’lu yaşlara hitap ediyor, Tarkan ‘Cuppa Cuppa’ diye bir şarkı yapmış. Neyin Cuppa’sı ya? Biraz kaliteyi yükseltin!”
“Tarkan, Kenan Doğulu ve Mustafa Sandal’ın başı çektiği pop sanatçıları artık güzel müzik yapmalılar. Neredeyse 50 yaşına gelecekler ama hâlâ teenage (ergen) müziği yapıyorlar. 10’lu yaşlara hitap ediyorlar.” Diyen Berkay, “Bu ülkeye kaliteli müzik yapma borçları var. Şarkının sözlerini, müzikal kurguyu göz ardı etmemeliler. Şablon müzikten kaçınmalılar. Tarkan ‘Cuppa Cuppa’ diye bir şarkı yapmış, neyin Cuppa’sı ya? Veya ne ‘Miş Miş’i ? Biraz kaliteyi yükseltin!”diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Cahit Berkay’dan Serdaç Ortaç’a ağır eleştiri; kaliteli müzik yapamaz’
Serdar Ortaç kaliteli müzik yapamayacağı belirten Berkay şunları söyledi; “İşin ilginci onun yaptığı müzikten keyif alan insanlar var. Bir de oynayanları görünce ağzım beş karış açık kalıyor.”
İleri ki günlerde ünlü sanatçının bu açıklamalarına Tarkan, Mustafa Sandal ve Serdar Ortaç cephesinden nasıl bir tepki geleceği merak konusu.