
BE Contemporary, ünlü gazeteci Korcan Karar’ın belgesel fotoğraflarını bir araya getiren “Olea Europaea” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.
Gazeteci, belgeselci, savaş muhabiri ve ana haber sunucusu Korcan Karar’ın belgesel fotoğraflarından oluşan “Olea Europaea” sergisi BE Contemporary Art Gallery’de sergileniyor. Sergi, Korcan Karar’ın Urla’daki asırlık zeytin ağaçlarını fotoğrafların öznesi olarak konumlandırdığı fotoğraf serisini izleyicilerle buluşturuyor.
Zeytin ağaçları Urla’nın en büyük zenginliklerinin başında geliyor. Korcan Karar’ın çektiği fotoğraflar yüzyıllardır yaşayan ve bugün hala meyve veren zeytin ağaçlarına ait. Korcan Karar sergideki zeytin ağaçlarını bir sene boyunca farklı dönemlerde fotoğraflamış bulunuyor. Küratörlüğünü Bahar Soyoğuz’un gerçekleştirdiği sergi; izleyici ve doğa arasında özel bir bağ kurmayı amaçlarken, fotoğraflar da koleksiyonluk birer edisyon olarak izleyicilerle buluşuyor.

Korcan Karar, “Ülkemizde yakın zamanda yaşadığımız ve içimizi yakan orman yangınlarından büyük üzüntü duyuyorum. Bu sergiyi sahada çalışan orman işçilerinin anısına saygıyla ithaf ediyorum” dedi.

Zeytin dalı barışın evrensel sembolü olarak kabul görmüştür. Bu açıdan “Olea Europaea” sergisindeki fotoğraflar da Urla’dan dünyaya bir barış mesajı taşıyor.