KULLANILMIŞ ÇAY POŞETLERİ RENKLERLE HAYAT BULDU; DİLEK KARAÇAYIR SERGİSİ 6 OCAK’TA İZTO’DA

Resim yapmaya, fırça tutmaya, kara kalemlerle yoğrulmaya çok erken yaşta başlayan, öykü ve şiirleriyle adından sıkça söz ettiren, “Düşlerinizdeki Kadın, Düşümüzdeki Yürek” ve “Kağıt Gemi” isimli kitaplarıyla edebiyat dünyasına adım atan İzmirli yazar Dilek Karaçayır ilk kişisel sergisi ’DEM’i 6 Ocak’ta sanatseverlerle buluşturacak.dilek 3

Yıllardır sanata gönül vermiş, seramik ve fotoğrafçılık üzerine çalışmalar yapmış; akrilik, sulu boya, karakalem ve nescafe ile farklı teknikler kullanarak resim çalışmaları gerçekleştiren Karaçayır’ın ‘Dem’ isimli sergisi dünyada örneğine az rastlanan ve “Teabag art” olarak nitelendirilen tarzın temsilcilerinden biri olarak öne çıkıyor. Sallama ve demlik çay poşetine yaptığı minyatür tarzı resimlerle oldukça beğeni toplayan Karaçayır, severek yaptığı çalışmaları sanatseverlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor.

IMG_0430“Kentler, Kadınlar ve Yalnızlık” teması ile yaklaşık 80 adet çerçeveli ‘Teabag art’ çalışmalarıyla ilk kişisel sergisini açacak

olan Karaçayır’ın amacı; hem geri dönüşümün sanata evrilebileceğinin mümkün olduğunu ziyaretçilere göstermek, hem de kullandığı materyalin doğal dokusunda sanatseverleri keyifli bir yolculuğa çıkarmak olmuş…

İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda 6 Ocak günü saat 17.30’da gerçekleşecek bir kokteyl ile açılacak sergi hakkında Dilek Karaçayır şunları söylüyor: “İki şekersiz çay, biri açık… diye başlayan bir öğleden sonrasının ‘dem’i bu IMG_9086resimler. Sohbetin sokak aralarından aklımda kalanlar. Şehrin karmaşasına kısa bir molanın renkleri bunlar. Sadece çay deminden değil, geçmişin içimde bıraktığı koyu bir ‘dem’den fırçaya yansıyanlar. İşte bunun için en güzel malzeme çay poşetleriydi. Onlar çağırdı, ben gittim, boyadım, bittim. Şimdi tüm renkleri ve ‘Dem’i dünde bırakma zamanı…”

Geri dönüşüm projesi kapsamında da değerlendirilebilecek, kullanılmış, atık, çöp olarak düşünülen ‘sallama çay ve demlik çay’ poşetlerinin üzerine akrilik ve sulu boya tekniğiyle yapılmış çalışmaların yer aldığı sergi 10 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilir, sakın kaçırmayın.


Bir Cevap Yazın